Kandidater til hovedbestyrelsen 2025
Her kan du se, hvilke kandidater, der stiller op til hovedbestyrelsen i Kræftens Bekæmpelse 2025. Du kan læse mere om dem her på siden, og der vil løbende komme nye kandidater.
Her kan du læse om de enkelte kandidater, og hvad de vil arbejde for og fokusere på i hovedbestyrelsen. Du får mere at vide om hver enkelt kandidat ved at trykke på pilen til højre ud for deres navn.
Navn: Adele Davis Boe
Født: 1949
By: Skanderborg
Stilling: Pensionist
Uddannelse: Sygeplejerske, social antropolog og etnograf
Telefon 26 71 31 62
E-mail adeledavisboe@gmail.com
Hidtidig aktivitet i Kræftens Bekæmpelse:
- Medlem af Hovedbestyrelsen
- Bestyrelsesmedlem I Regionsudvalg i Midtjylland
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
Kræftens Bekæmpelse arbejder flittigt for at tjene dem, som den er sat i verden for, nemlig patienter. KBS utrættelig dedikation til denne opgave har haft min fulde støtte og vil fortsat få min helhjertede støtte og konkrete bidrag.
Men trods den dedikerede fokus på at bidrage til mindre ulighed i sundhed og mindre ulighed i kræft, kræver de initiativer, der er målrettet sårbare brugere, yderligere forbedringer. Der er patienter med behov for støtte, som stadig ikke kommer til Kræftens Bekæmpelse af sig selv, og som KB skal blive bedre til at nå.
Repræsentation af etniske minoriteter i Kræftens Bekæmpelse er stadig en mangelvare. Selv om KB fremstår som en forening for alle, er er det sjældent at KB portrætterer minoriteter og andre udsatte gruppe. Desuden viser seneste målinger, at kun 1% etniske minoriteter er involveret i KB. Dette gør repræsentation yderst vigtig. Det vil ikke blot tilkendegive større grad af inklusion, ligeværd og ligestilling, men udtrykker også respekt. Der er bestemt et behov for at henlede mere og bedre opmærksomhed på den mangfoldighed, der ligger indlejret i KBS virkeområder og kan tydeligere synliggøre devisen, at foreningen virkelige er 'for alle'.
I en verden i konstant forandring, bliver Kræftens Bekæmpelse nødt til at udnytte de ressourcer, der ligger gemt på usædvanlige steder og i ukendte grupper. Det er en sådan dedikation, at jeg gerne vil tilegne min tid, kraft og energi til at fremme. Forhåbentlig kan jeg inspirere andre, der ligner mig, til at se fornuften i og opleve glæden ved at fremme en sådan dagsorden.
Og fokusere på følgende tre temaer:
1. At uligheden i sundhed og kræft formindskes.
2. Større fokus på mangfoldighed og inklusion i Kræftens Bekæmpelse.
3. Bedre repræsentation af etniske minoriteter og andre udsatte personer i Kræftens Bekæmpelse.
Navn: Annette Rasmussen
Født: 1962
By: Næstved
Stilling: Leder af Forskningsklinikken ved Nationalt Videnscenter for Rehabilitering og Palliation, REHPA.
Uddannelse: Sygeplejerkse, cand. Cur.
Tlf.: 30381523
Mail: Annette.rasmussen2@rsyd.dk
Hidtidig aktivitet i Kræftens Bekæmpelse:
Rådgivningsleder Næstved (2007-2017)
Medlem af Regionsudvalg (2019-)
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
Kræft berører os alle – som patienter, pårørende, venner, bekendte, kollegaer og naboer…. Vi ved, hvor vigtigt det er at støtte hinanden og skabe de bedste muligheder for forebyggelse, behandling og omsorg. Jeg stiller op til Kræftens Bekæmpelses hovedbestyrelse, fordi jeg ønsker at bidrage aktivt til dette arbejde.
Min involvering i Kræftens Bekæmpelse siden 2007 har givet mig stort indblik i den enorme indsats, der lægges af alle frivillige, forskere og fagpersoner både i lokale sammenhænge og på Strandboulevarden. De indsatser gør en kæmpe forskel i menneskers liv. Jeg vil arbejde for, at kræftpatienter får bedst mulige rehabilitering og behandling af sine senfølger, så patienter og pårørende oplever den bedst mulige livskvalitet i hverdagen, når behandling er afsluttet eller når livslang behandling er nødvendig.
Kræftens Bekæmpelse er bygget på fællesskab, faglighed samt viljen til at gøre en positiv forskel. Sammen kan vi sikre, at organisationen fortsat udvikler sig og når endnu længere ud, hvilket vi får brug for, når den nye sundhedsreform træder i kraft.
Og fokusere på følgende tre temaer:
1. ✅ Bedre livskvalitet med flere indsatser til senfølger efter kræft på nationalt niveau - herunder hjælp til patienter i livslang behandling.
2. ✅ Mere forebyggelse, så vi bliver endnu bedre til at forebygge kræft gennem oplysning og politisk dialog om sundere valg i hverdagen.
3. ✅ Samspil i de frivillige indsatser i en omstillingstid, så vores indsatser bliver endnu mere synlige, effektiv og inkluderende.
Med et stort engagement og et ønske om at bidrage til positive forandringer håber jeg på din stemme. Tak for din opbakning!
Her kan du se Annette Rasmusens kandidatvideo
Navn: Birgitte Lerche Lauridsen
Født: 1956
By: Havdrup
Stilling: Pensionist
Uddannelse: Sygeplejerske, sygeplejefaglig diplomeksamen med speciale i ledelse.
Tlf.: 20488773
Mail: lerche@lauridsen.mail.dk
Hidtidig aktivitet i Kræftens Bekæmpelse:
Frivillig i Kræftens Bekæmpelse gennem 30 år
2017 bestyrelsesmedlem i Solrød lokalforening
2020 formand for Solrød lokalforening
2022 medlem af Regionsudvalget, Kræftens Bekæmpelse, Region Sjælland
Andre tillidshverv:
Patientinddragelsesudvalget - Danske patienter
Sundhedsklynge Slagelse
Frivilligrådets landspanel
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
Kræft har stor indvirken på såvel kræftramte som de pårørendes liv. Begge parter har brug for støtte, rådgivning og vejledning gennem hele sygdomsforløbet. I mit tidligere arbejde, som sygeplejerske, og nu, som formand for Solrød lokalforening, har jeg set hvor afgørende det er, at ingen står alene i den kamp.
- At Kræftens Bekæmpelse bliver mere synlig for den enkelte borger, så det bliver overskueligt at navigere i de muligheder, der er for hjælp, når man bliver kræftramt.
- At mindske den sociale ulighed, der er i behandlingen af kræftpatienter.
- At sætte fokus på senfølger, så der bliver tilbud om udredning og behandling i alle regioner.
Jeg vil gerne bidrage til arbejdet, så viden om Kræftens Bekæmpelse når så bredt ud, som overhovedet muligt og håber på din opbakning til dette.
Og fokusere på følgende tre temaer:
1. Oplysning, vejledning og rådgivning til kræftramte og deres pårørende:
Vi skal stille krav til sundhedsvæsenet, at de tager deres ansvar på sig, Den kræftramte skal føle sig oplyst, vejledt og rådgivet, så de ikke føler sig i ingenmandsland.
2. Social ulighed i kræft:
Vores sårbare borgere kan have svært ved at navigere i sundhedssystemet, dem skal vi tage ekstra hånd om. Vi skal tale et sprog de forstå og regioner, kommuner og almen praksis skal have et tæt samarbejde omkring disse borgere.
3. Fokus på senfølger:
Livet efter kræft kan være svært. Mange lider af senfølger og kan ikke klare job eller måske bare en helt almindelig hverdag. Viden om senfølger skal udbredes og borgeren skal føle sig hørt og taget alvorligt af sundhedsvæsenet.
Navn: Birgitte Vrou Offersen
Født: 1968
By: Risskov
Stilling: Professor, overlæge, PhD
Uddannelse: Læge
Tlf.: 28838012
Mail: birgoffe@rm.dk
Hidtidig aktivitet i Kræftens Bekæmpelse:
Siden 2010 har jeg opnået fondsstøtte fra KB til min kliniske forskning, som har ledt til ny standard for strålebehandling til brystkræftpatienter. Jeg skriver og redigerer tekst om strålebehandling af brystkræft pa www.cancer.dk. Desuden er jeg medlem af bestyrelsen i KB's lokalforening Aarhus samt indsamler for KB.
Andre tillidshverv:
- Formand for Dansk Bryst Cancer Gruppe (DBCG)
- Brystkræftredaktør på Radiotherapy & Oncology (Europas førende tidsskrift for strålebehandling)
- Medlem af Forretningsudvalget i DMCG (Danske Multidisciplinære Cancer Grupper)
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
KB skal fastholde støtte til konstant udvikling og optimering af behandling af danske kræftpatienter. Der er fortsat kræftområder, hvor forskning og udvikling utvivlsomt vil komme patienter til gavn, og der skal KB være med.
Og fokusere på følgende tre temaer:
1. Fastholde fokus på vigtigheden af forskning, som direkte kommer kræftpatienter til gode med fokus på effektiv og skånsom behandling. Desuden har KB en vigtig stemme til yderligere at presse politikerne til at nedbryde alle de juridiske barrierer, som tiltagende bremser de tværregionale forskningsmuligheder.
2. Ulighed i kræftbehandling og adgang til kliniske studier. Som formand for DBCG og som leder af 5 nationale/internationale lodtrækningsforsøg til brystkræftpatienter kan jeg se ulighed i kræftbehandling og adgang til den nyeste behandling i Danmark. Det er et kæmpe problem, som skal "frem i lyset" med KB i ledende rolle som talerør for kræftpatienterne.
3. Flere får kræft, men heldigvis overlever flere også, hvorfor senfølger til behandling er en stigende udfordring. Mit kliniske fokus er på at mindske risikoen for senfølger, samt at behandle dem, som får senfølger, og det fokus vil jeg gerne bidrage med i KB.
Navn: Camilla Kragelund
Født: 1970
By: København
Stilling: Tandlæge
Uddannelse: Tandlæge, ph.d.
Tlf.: 41310409
Mail: ckragelund1427@gmail.com
Hidtidig aktivitet i Kræftens Bekæmpelse:
Frivillig i Hovedbestyrelsen.
Andre tillidshverv:
Udpeget af Tandlægeforeningen som forfatter på medicin.dk afsnittene:
- Odontologisk Medicinvejledning (pro.medicin.dk)
- Risiko i Tandlægepraksis (pro.medicin.dk)
- Mundbetændelse (min.medicin.dk)
- Mundtørhed (min.medicin.dk)
• Medlem af Netværk i nye tobaks- og nikotinprodukter
• Bidrag til Specialuddannelsen i kræftsygepleje (Region H og Region Midtjylland) med undervisning i, hvordan munden påvirkes akut og kroniske af kræftbehand-ling og hvordan disse håndteres bedst.
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
Forbedrede vilkår for patienter i eller efter kræftbehandling, så munden får samme status og fokus som resten af kroppen i forbindelse med kræftbehandling i forhold til akutte bivirkninger, senfølger og rehabilitering. Som tandlæge kan jeg bidrage til hovedbestyrelsens arbejde med min specialviden om sygdomme i mundslimhinden, spytkirtlerne, kæbeknoglen og tænderne.
Og fokusere på følgende tre temaer:
Sammen med patienter, pårørende, sundhedsprofessionelle og politikere:
1.: Udbrede viden om akutte og kroniske senfølger i munden i forbindelse med kræftbehandling; herunder nyere behandlingsformer som partikelterapi og immunterapi
2.: Forbedre kræftoverleveres livskvalitet med fokus på det hele menneske gennem tværfaglighed og patientinddragelse, så munden altid inddrages når det er relevant
3.: Forbedre behandlingsmuligheder og økonomisk støtte i forbindelse med senfølger til kræftbehandlinger med særligt fokus på munden. Herunder forebyggelse og behandling af mundsygdomme gennem uddannelse af patienter, pårørende og sundhedsprofessionelle samt information af politikere, styrelser og sundhedsprofessionelle organisationer.
Se Camillas valgvideo herunder:
Navn: Ejler Ejlersen
Født: 1957
By: Vejle
Stilling: Cheflæge – Patienternes Kræftsygehus Vejle
Uddannelse: Speciallæge i mavetarmsygdomme & leversygdomme samt intern medicin
Tlf.: 51836970
Mail: Ejler.ejlersen@gmail.com
Hidtidig aktivitet i Kræftens Bekæmpelse:
Familiemedlemskab – tidligere aktiv bruger af Kræftpatienternes hus, Odense
Andre tillidshverv:
Tidligere flere bestyrelsesposter i i læge videnskabelige selskaber.
Medlem af donations udvalg i flere fonde.
Aktuelt SparNord bankråd med bla. ansvar for lokale donationer.
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
Som kræftoverlever der har mistet mor og mormor pga kræftsygdom og søster der kæmper med eftervirkning af kræftsygdom. Har kræft været en ledsager hele livet. Professionelt har jeg arbejdet med klinisk diagnostik af kræft og har fra starten været del af maskinrummet der har defineret Vejle Sygehus som Patienternes kræftsygehus.
– Det vigtigste er at sætte patienten først - møde patienten hvor vedkommende er. Kræftens Bekæmpelse må aldrig glemme den er en patientforening
Og fokusere på følgende tre temaer:
1. Kræftens Bekæmpelse skal være endnu mere synlig på de områder vi ved kan bekæmpe sygdommen Inden den opstår (rygning-hpv-kost etc.)
2. Med henblik på at skabe lighed: Tværsektoriel partnerskabsdannelse for at identificere de borgere der har særlig brug for hjælp til forebyggelse og komme til undersøgelse og behandling
3. Hjælp til kræftoverleverene til at leve med den frygt der kan ledsage en resten af livet.
Navn: Fie Mølholt
Født: 1948
By: Frederikshavn
Stilling: Pensionist
Uddannelse: Tjener
Tlf.: 26275103
Mail: fiemoelholt@gmail.com
Hidtidig aktivitet i Kræftens Bekæmpelse:
· Lokalforeningsformand i Frederikshavn Kommune
· By Arrangør Lyserød Lørdag
· Ansvar for Solkampagne og Skyggestande og events
· Cafe koordinator
· Formand for gruppen til repræsentantskabet 2025
Andre tillidshverv:
- Formand for Frederikshavn boligforening
- Medlem af repræsentantskabet kreds 4 ( BL)
- Lægdommer for boligretten i Aalborg
- Næstformand Frivilligcenter Frederikshavn
- Tidligere leder for De Grønne Pigespejdere - pt medlem af Augustapatruljen for gamle Spejdere
- Medlem af Menighedsråd over 2 omgange
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
At være med til at forbedre vilkårene for de frivillige i Kræftens Bekæmpelse. Som lokalforeningsformand møder jeg mange frivillige, og hører hvad der rører sig i forhold til de mange forskelligartede opgaver, der skal klares.
Vi taler ofte om, at vi mangler unge i bestyrelserne. Det er korrekt, men ikke altid muligt.
Derfor skal der gøres en ekstra indsats for at hjælpe de nuværende frivillige til at komme godt videre med arbejdet.
At sætte fokus på og anerkende de mange frivillige, der yder en kæmpe indsats, og hvem vi ikke kan undvære. De frivillige er fundamentet i vores forening, uden dem ville vi ikke være nået så langt i vores arbejde lokalt som centralt i Kræftens Bekæmpelse.
At vi fortsat skal have opmærksomheden på børn og unge. Alt for mange børn og unge oplever at miste en forælder eller anden nærtstående person.
Der er brug for omsorg og støtte fra både sundhedspersonale og netværk. Dette kræver inddragelse af pædagoger, lærere og praktiserende læger.
Arbejde med der ansættes pårørende vejledere i kommunerne, så forældre og andre pårørende nemt kan finde indgangen til hjælp i kommunen; uanset om det er til børn, unge eller dem selv.
Gennem pressen synliggøre vores arbejde både lokalt og regionalt.
At vi samarbejder med andre patientforeninger; derved vil vi alle stå stærkere i vores arbejde.
Og fokusere på følgende tre temaer:
1. Frivilligt arbejde skal være nemmer for den enkelte
2. Pårørende, herunder også pårørende vejledere i kommunerne
3. Nikotinfri fremtid
Navn: Helge Sander
Født: 1950
By: Herning
Stilling: Tidl. politiker
Uddannelse: Journalist
Tlf.: 40739745
Email: helsand59@gmail.com
Hidtidig aktivitet i Kræftens Bekæmpelse
Aktiv ved afviklingen af Stafet for Livet i Herning siden 2013, deltager hvert år i landsindsamlingen, aktiv i lokalafdelingen, hvor min kone er næstformand - og medlem af KB "hele livet"
Andre tillidshverv:
Danmarks Radio (bestyrelsesmedlem), FC Midtjylland Samfund (bestyrelsesmedlem) og Aarhus Universitets Institut i Herning (formand).
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
Da jeg oplever Kræftens Bekæmpelse som en velfungerende organisation, vil jeg især være optaget af at videreudvikle de områder, hvor jeg har erfaring som f.eks. Stafet for Livet, der med sine fysiske udfoldelser på alle niveauer, aktiviteter og fællesskaber er et guldæg.
Med vores meget store medlemsskare burde vi også kunne stille med et endnu større antal indsamlere den første søndag i april. Endnu flere burde kunne afsætte et par timer til en gå-tur i sin hjemby - især når man ved, at det dels er i en god sags tjeneste, og at man dels kan være sikker på, at man møder positive mennesker, når man banker på deres dør og siger, at man kommer fra KB. Jeg har i hvert fald aldrig oplevet andet...
Med min journalistiske baggrund, 24 år på Christiansborg og 12 år i Herning Byråd burde jeg også kunne bidrage til KB's udadvendte virksomhed.
Navn: Jesper Jessen-Kampp
Født: 1968
By: København
Stilling: Tidl. økonomichef, tidl. uddannelsesleder på erhvervsuddannelserne
Uddannelse: Diplom i Ledelse- Business, Økonom, Projektleder
Tlf.: 61437707
Mail: Jesper.U.Jessen@gmail.com
Hidtidig aktivitet i Kræftens Bekæmpelse:
-Formand for Kræftens Bekæmpelse – København
-Medlem af Regionsudvalget- Region H
-Aktiv deltagelse i at sikre at København bliver en røg- og nikotinfri kommune, i samarbejde med Røgfri Fremtid.
Andre tillidshverv:
Kasserer og aktiv træner i foreningen ”Mod nye ressourcer” som hvert år arrangerer en uge i september, med fokus på krop og bevægelse efter kræft på Club La Santa.
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
Kræftens Bekæmpelse skal være med til at sætte dagsorden, når det gælder forskning, forebyggelse og patient- og pårørendestøtte. Det er vigtigt med en tidlig indsats og hurtig diagnosticering.
Vi skal have fokus på at information tilgår patienterne, og de pårørende, så alle ved hvad de skal igennem.
I et land hvor der tales mange sprog skal vi sikre, at alle får den rette information.
Det er vigtigt at alt arbejde, sker i ordentlighed, ansvarlighed og respektfuldhed.
Ingen skal stå alene med kræft.
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
Kræftens Bekæmpelse skal være med til at sætte dagsorden, når det gælder forskning, forebyggelse og patient- og pårørendestøtte. Det er vigtigt med en tidlig indsats og hurtig diagnosticering.
Vi skal have fokus på at information tilgår patienterne, og de pårørende, så alle ved hvad de skal igennem.
I et land hvor der tales mange sprog skal vi sikre, at alle får den rette information.
Det er vigtigt at alt arbejde, sker i ordentlighed, ansvarlighed og respektfuldhed.
Ingen skal stå alene med kræft.
Og fokusere på følgende tre temaer:
1. Mange patienter oplever senfølger efter de er kræftfri.
Desværre er der for mange som lider af senfølger. Dette kan være en lige så stor belastning, og for nogle større, end selve kræftbehandlingen. Derfor er det vigtigt at der er en eller flere senfølgeklinikker, som kan tage hånd om patienterne.
Flere end 70 % af kræftpatienterne, har en eller flere senfølger efter kræft. Senfølger er for mange ”det skjulte handicap”. Ingen skal stå alene med senfølger
2. Igennem mit virke som uddannelsesleder på ungdomsuddannelserne, har jeg oplevet flere helt unge mennesker blive ramt af kræft. De står ofte alene i en situation, hvor det i forvejen kan være svært at være ung. Derfor er det vigtig at tage hånd om de unge. Ingen unge skal stå alene med kræft.
3. Sikre sammenhæng og samarbejde mellem Hovedbestyrelse, regionsudvalg og lokalforeningerne.
Som samfund står vi overfor mange udfordringer og vi skal skabe større sammenhæng og samarbejde.
Ingen skal stå alene.
Her kan du se Jesper Jessen-Kampps kandidatvideo
Navn: Jonas Strunge
Født: 1982
By: Middelfart
Stilling: Praktiserende læge
Uddannelse: Læge
Tlf.: 28916999
Mail: strunge_jonas@yahoo.dk
Hidtidig aktivitet i Kræftens Bekæmpelse:
Medlem
Andre tillidshverv:
- Praksiskonsulent for Sygehus Lillebælt
- PLO – Formand i Middelfart
- Medlem af KLU (Kommunalt lægeligt udvalg) i Middelfart
- Plejehjemslæge på Fænøsund plejecenter
- Idetager og tidligere projektleder for ”Bliv trygt hjemme” – Vinder af Dagens Medicin ” Den gyldne tråd” i 2024
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
Som repræsentant for almen praksis, med både et ben på sygehuset, i kommunen og den politiske gren, vægter jeg det tværsektorielle samarbejde højt. Jeg arbejder dagligt for at styrke de tværsektorielle relationer og samarbejdet mellem almen praksis, sygehus og kommunen. Dette senest eksemplificeret via det implementerede tværsektorielle projekt ”Bliv trygt hjemme”, som sikrer Middelfarts borgere den rette behandling i hjemmet og forebygger genindlæggelser. Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for at samarbejdet på tværs af sektorerne optimeres og vi derigennem kan være med til at sikre endnu bedre forløb for vores kræftpatienter. Mit fokus i hovedbestyrelsen vil være på almen praksis som tovholder i udredning/diagnostik, genoptræning og forebyggelse, tidlig opsporing af tilbagefald og kontrol af senfølger. Med min stemme i hovedbestyrelsen ønsker jeg at arbejde for, at almen praksis kan give den bedst mulige tryghed, støtte og omsorg før, under og efter en kræftdiagnose.
Og fokusere på følgende tre temaer:
1. Patienten først! i behandling og udredning. Arbejde for at patientens ønsker bliver hørt - i både til- og fravalg af behandling.
2. Tidlig opsporing af kræft via optimering af samarbejdet mellem almen praksis og sygehuset. Sektorovergange skal være gnidningsfri og vi skal som behandlere turde overskride disse grænser, for at sikre patienten den bedst mulige behandling. Jo bedre vi arbejder sammen, des bedre forløb skaber vi for vores patienter.
3. Minimere ulighed i kræft-diagnostik, behandling og forebyggelse. Forsøge at skabe endnu bedre rammer i almen praksis, der kan tilgodese de svageste i vores samfund, så også de får så optimale vilkår igennem et kræftforløb.
Navn: Lone Sondrup
Født: 1961
By: Fårup
Stilling: Politiker
Uddannelse: Landmand
Tlf.: 23208689
Mail: lone.sondrup@mail.dk
Hidtidig aktivitet i Kræftens Bekæmpelse:
Næstformand i Regionsudvalget.
Andre tillidserhverv:
Byrådsmedlem Venstre i Mariagerfjord kommune siden 2018
Bestyrelsesmedlem i Cafe Madam blå (Blå Kors)
Bestyrelsesmedlem i ASE (A-kasse)
Næstformand i affaldsselskabet Nordværk
Medlem af Regionsrådet i Nordjylland 2014-21
Næstformand i Regionsrådet 2018-21
Medlem af Danske Regioners bestyrelse (2018-21)
Medlem af Sundhedsudvalget i Danske Regioner (2018-21)
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
· At Kræftens Bekæmpelse arbejder med forebyggelse og tidlig opsporing.
· At vi som patientforening omfavner hele familien, når kræften rammer og vi sætter intensiv fokus på de senfølger familien må kæmpe med efterfølgende.
· At vi fastholder og udbygger ”nerven” i Kræftens Bekæmpelse -nemlig de frivilliges indsats, som er vores ansigt udadtil i lokalsamfundet og i det politiske system.
Og fokusere på følgende tre emner:
1. Forebyggelse til et langt og sundt liv har altid været min kæphest – og vil fortsat være det.
2. Fokus på senfølger og de udfordringer, det giver i hverdagen.
3. Fremme samarbejdet på alle politiske niveauer; kommunalt, regionalt og nationalt, så Kræftens Bekæmpelse stadig har en fremtrædende plads i det danske samfund.
Navn: Margit Andersen
Født: 1958
By: Herning
Stilling: Leder af Sundhedsfremme og forebyggelse i Ikast-Brande kommune fra 2007-2024
Uddannelse: Sygeplejerske og Master i Sundhedsfremme
Tlf.: 23306176
Mail: margit.andersen.9@gmail.com
Hidtidig aktivitet i Kræftens Bekæmpelse:
Medlem af styregruppen for Ruskjærholm fra starten i 2011 til 2024.
Mangeårigt samarbejde med lokalafdelingen i Ikast-Brande Kommune om lokale initiativer, herunder særlig indsats mod brug af nikotinprodukter blandt børn og unge.
Andre tillidshverv:
Medlem af Den national PRO Styregruppe under Sundhedsdatastyrelsen (udpeget af Kommunernes Landsforening).
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
Der er et godt samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelses lokalafdelinger, kræftrådgivninger, hospitaler, alm. praksis og kommuner i de mange lokalområder til gavn for de kræftramte.
Kræftpatienter skal tilbydes rehabiliteringsforløb, hvor der ikke kun er fokus på behandling og genoptræning men også på, hvordan man får livet til at fungere under og efter et kræftforløb, med de ændringer det kan medføre i hverdagslivet.
Sundhedsreformen flytter ansvaret for rehabiliteringsforløbene til regionerne, det er stadig uvist, hvordan det skal foregå i praksis. Her mener jeg KB skal have en stor opmærksomhed på:
• Hvordan vi kan være med til at sikre at rehabiliteringsforløbene foregår indenfor en rimelig afstand, så også de mest udfordrede møder op og deltager.
• Alle de gode kræftrehabiliteringsforløb, der er etableret i stort set alle kommuner siden 2007 fortsætter.
• At der ikke sker et fald i kvaliteten af rehabiliteringsforløbene i overgangsfasen.
• Sundhedsstyrelsens Kvalitetsstandard for kommunale forebyggelsestilbud (rehabiliteringsforløb) fra 2024 også skal gælde, når regionerne skal have ansvaret for forløbene.
Fokus på forebyggelse af kræft, med særlig fokus på forebyggelse af brug af nikotinprodukter blandt unge.
Jeg vil gerne bidrage med mine mange års erfaringer og samarbejdsrelationer fra et kommunalt sundhedscenter med opbygning og udvikling af rehabiliteringsforløb i et tæt samarbejde med patientforeninger, frivillige, hospitaler, alm. Praksis, region og kommuner.
Og fokusere på følgende tre temaer:
1. Godt samarbejde med de forskellige aktører til gavn for mennesker med kræft
2. God kvalitet i rehabiliteringsforløb for mennesker med kræft.
3. Forebyggelse med særlig fokus på, at børn og unge ikke begynder at ryge eller bruge nikotin.
Her kan du se Margit Andersens kandidatvideo
Navn: Mona Muusman Petersen
Født: 1956
By: Haderslev
Stilling: Forfatter, foredragsholder, ”professionel” patient
Uddannelse: Løbende uddannelse i bank. Fem kræftdiagnoser over 30 år.
Tlf.: 40874205
Mail: monapetersen@hotmail.com
Hidtidig aktivitet i Kræftens Bekæmpelse:
- Medlem af Kræftens Bekæmpelse
- Fået stor hjælp fra KB ved fem kræftdiagnoser, specielt den uhelbredelige
Andre tillidshverv:
- Æresmedlem Patient- og Pårørenderådet for Kræftområdet, Sygehus Lillebælt. Medlem i otte år – fem år som formand
- Medlem af Advisory Board – Center for Fælles Beslutningstagning ca. 10 år
- Fhv. bestyrelsesmedlem i Senfølgerforeningen
- Sekretær i Selvhjælpsgruppe under Haderslev Kommunes Kræftrehabilitering
- Undervist på Lægedage sammen med praktiserende læge
Som medlem af hovedbestyrelsen vil jeg arbejde for:
En bedre hverdag for kræftpatienter og dermed pårørende.
Og fokusere på følgende tre temaer:
1. Fælles Beslutningstagning: Det er vigtigt som patient at være med til at tage beslutning om, hvad der skal ske i en behandlingssituation. Det er vigtigt, at patienten kender konsekvenserne ved behandling – eller eventuelt ingen behandling – inden man sammen med lægen tager en beslutning om den videre vej. Det giver stor tilfredsstillelse at være med til at tage beslutninger, og dermed er vejen banet for et lidt lettere kræftforløb.
2. Det hele menneske: De psykologiske konsekvenser af kræft er store – både under og efter behandling. Der bør derfor være mere fokus på det hele menneske. Sygdommen – psyken – sjælen. Alle aspekter bør behandles ved en kræftdiagnose. Der er mange ensomme timer som kræftpatient, og ofte føler man undervejs behov for selv at gøre en indsats. Jeg drømmer om en let, overskuelig og nær adgang til kvalificeret hjælp/selvhjælp.
3. Sammenhængende patientforløb. Med en kræftdiagnose kan overblik og beslutninger forekomme uoverstigelige. Vejen undervejs i et behandlingsforløb bør derfor anlægges så let som muligt for patienten med klare instrukser og mest mulig hjælp uanset sektor. Undervejs i mine forløb har jeg haft dårlige oplevelser i det tværsektorielle samarbejde, og jeg har oplevet gode forløb. Det har haft utrolig stor påvirkning på mig som patient.